Nieuws
Vermeulen, Roos en Corman winnen tijdens de BeNeCup in Den Dungen

Afgelopen werd de zesde wedstrijd voor de BeNeCup Supermoto verreden op industrie terrein De Brand in Den Dungen. Een groot deelnemersveld in combinatie met de uitstekende organisatie van MC Lidu en het mooie weer zorgde voor een fantastisch evenement met mooie wedstrijden in alle klassen.

Inter/Prestige klasse

In de Inter/Prestige klasse was het Devon Vermeulen die de overwinning pakte met een eerste en tweede plaats in de beide wedstrijden. In de eerste race was het de Belgische Engelsman Ashley Barber die na een mooie strijd met zijn landgenoot Oliver Pope de tweede plaats wist te pakken voor Pope. Kampioenschap leider Kevin Vieillevoye had een slechte start en moest vanaf de staart van het veld aan de wedstrijd beginnen. De snelle Belg wist zich uiteindelijk nog op te werken tot de vierde plaats net voor Wouter Straver die als vijfde de finish passeerde. Als zesde eindigde Renzo van der Hoek die met een dagpas aan de start stond in Den Dungen. In de tweede race wilde Vieillevoye orde op zaken stellen en dat deed hij ook. Na zijn kopstart was hij niet meer bij te houden voor de concurrentie. Devon Vermeulen probeerde wat hij kon, maar toen hij Oliver Pope was gepasseerd voor de tweede plaats in de race, was Vieillevoye al te ver weggelopen om hem nog te kunnen inhalen. Achter Vermeulen pakte de Engelsman Oliver Pope de derde plaats voor de Oostenrijkse rijder Bernhard Hitzenberger. Wouter Straver finishte ook de tweede race als vijfde net voor Ruurd van Roozendaal. De eerste en tweede plaats voor Devon Vermeulen was voldoende om de totaal overwinning te pakken op zijn thuisbaan. Kevin Vieillevoye werd tweede totaal en Oliver Pope maakte het podium compleet in de Inter/Prestige klasse.

Euro klasse

In de Euro klasse was de leider in het kampioenschap Koen Roos het sterkste in Den Dungen. Met twee overwinningen wist Roos zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten ten opzichte van zijn concurrenten. In de eerste race maakte Koen Roos samen Boris Lienard gebruik van de crash tussen Robert Botjes en Thieu Tausch waarna Botjes moest opgeven met een enkel blessure. Na een korte strijd tussen Lienard en Roos, nam Roos de eerste plaats over van de jonge Fransman en finishte als eerste voor Lienard. Derde in de eerste race werd Alain Thiran die met een Nederlandse licentie rijdt. De plaatsen vier tot en met acht waren ook voor Nederlandse rijders respectievelijk John Boot, Robin Heeringa, Mark van Eindhoven, Maikel van der Zanden en Thieu Tausch. De tweede race ’s middags werd ook gewonnen door Koen Roos voor Boris Linard die als tweede de finish lijn passeerde. Thuisrijder Thieu Tausch maakte deze race geen fout en wist de derde plaats te pakken voor SMX racing rijder Robin Heeringa. Mede organisator Mark van Eindhoven finishte op zijn eigen circuit als vijfde net Alain Thiran die in de eerste race nog het podium pakte. Met zijn twee overwinningen pakte Koen Roos ook de totaaloverwinning voor Fransman Boris Lienard. Alain Thiran maakte het podium compleet in de Euro klasse.

Nationale klasse

De grootste klasse van de BeNeCup, de Nationale klasse is dit seizoen het domein van de snelle Belgische rijders, maar de afgelopen wedstrijden hebben de Nederlanders al laten zien steeds dichterbij te komen. In Den Dungen wisten maar liefst 17 rijders zich te kwalificeren voor de snelle A groep. De eerste race werd na drie ronden stilgelegd met de rode vlag door een ongeval van, de leider in de race op dat moment, Florian Geraerts bij het uitkomen van het eerste off-road gedeelte. Nadat de snelle Belg was afgevoerd per ambulance werd de race opnieuw gestart voor de volle lengte. De herstart race werd gewonnen door de leider in het kampioenschp Francois Corman. Corman eindigde met een ruime voorsprong van meer dan 30 seconden als eerste gevolgd door Kevin Meyan en Hans Vanhumbeeck. Snelste Nederlander in de eerste race was Nicky Zoontjens met een vijfde plaats. Ook de tweede race werd ruim gewonnen door Francois Corman. Ditmaal eindigde Antoine Renard als tweede voor een andere Belgische rijder Sebastien Jamar. Nicky Zoontjens werd wederom de beste Nederlander met een mooie vierde plaats. De totaal overwinning was voor Francois Corman met op een tweede plaats Antoine Renard. Kevin Meyan maakte het podium compleet in de Nationale klasse.

Dames klasse

Voor de dames klasse was het ook de tweede officiĆ«le wedstrijd voor het kampioenschap. Met een hele snelle Oostenrijkse gelegenheid rijdster Kim Adlhart aan de start stond de dag uitslag bijna op voorhand vast. Het moest natuurlijk nog wel even gebeuren voor Adlhart. In de tijdtraining ’s ochtends was de Oostenrijkse al ruim 14 seconden sneller dan tweede snelste dame Susan Denkers. Kristie van Steden zette de derde tijd op de klok. De eerste race werd dan ook ruim gewonnen door Kim Adlhart die zeer snelle constante rondetijden bleef neerzetten tot aan de finishvlag. Op een ronde achterstand werd Lesley Keizer tweede gevolgd door Susan Denker die de derde plaats pakte. De tweede race van de dames klasse kende hetzelfde verloop. Gelijk vanuit de start ging de Oostenrijkse er vandoor om weer de overwinning te pakken in Den Dungen. Ook deze race wist ze de overige dames op een ronde te zetten. Lesley Keizer wist opnieuw als tweede te finishen voor Susan Denkers die het podium compleet maakte. Met de zware off-road gedeeltes op het circuit was het voor de dames een hele uitdaging maar iedere deelneemster heeft er zich heel goed doorheen geslagen. Het podium was ook hetzelfde als de uitslagen van de wedstrijden met Kim Adlhart op een eerste plaats, Lesley Keizer op een tweede en Susan Denkers die het podium compleet maakte.

Quad klasse

In Den Dungen stond ook voor het eerst in Nederland, de Quad klasse aan de start. Het debuut in Den Dungen was een groot succes. De snelle Belgische rijders werden vergezeld door twee Nederlanders die er samen een hele mooie strijd van maakte. De eerste race werd gewonnen door Christian Mohring, na een spannende strijd met de Nederlandse troef Joe Maessen die het tot aan de laatste bocht probeerde maar uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plaats. Derde werd Romain Pechon. De tweede race van deze klasse was wederom een strijd tusssen Mohring en Maessen die elkaar ronde na ronde elkaar bevochten voor de leiding. Aan de finish vlag was het Mohring die de eerste plaats opeiste op een paar meter gevolgd door Maessen die in zijn asfalt debuut een prachtige tweede plaats pakte. Romain Pechon pakte ook in deze race weer de derde plaats. De totaal overwinning ging met zijn twee overwinningen naar Christian Mohring voor Joe Maessen en Romain Pechon.

De volgende wedstrijd om de BeNeCup staat komend weekend alweer op het programma. Ditmaal wordt er gereden op circuit De Krompatte in Enter.

Alle uitslagen zijn te vinden op https://speedhive.mylaps.com/Events/1424086

Tekst: Gerwin van Rosmalen

Fotografie: SupermotoPics

About the author

Related Post